Dromen

‘ik dagdroom graag over dagjes weg, weekendjes weg, mooie vakanties die ik graag nog zou willen maken.’

Dromen zijn er op verschillende manieren. Je kunt dromen tijdens het slapen, dat doe je niet bewust. Ze zeggen dat je dan verwerkt wat je heb mee gemaakt. Sommige zeggen dat je iets in de toekomst voorspellen. En andere zeggen dat het te maken heeft met je wensen en gevoelens. Ik denk dat er van alles wel een beetje waarheid in zit. Sommige zeggen dat je je dromen kan beïnvloeden door voor het slapen wat te lezen, luisteren en of kijken. Mij is dat nog maar een enkele keren gelukt.

Ook heb helaas de nachtmerries, nare en of rare dromen. Helaas zijn mijn nachtelijke dromen voor zover ik mij kan herinneren altijd nachtmerries geweest. In het verleden schreef ik de nachtmerries op om ze later te bespreken. Dat werkte averechts en ik kreeg ze nog 1 of 2 keer terug helaas. Dus met het noteren van mijn dromen ben ik na een tijdje mee gestopt. Meestal kreeg ik de nachtmerries in een rustige tijd na een hele drukke tijd. Helaas kan je er weinig aan doen om je dromen te beïnvloeden omdat het onder bewust en in je slaap gebeurt.  

 

Dan heb je het dagdromen, over wensen die je hebt. Dromen die je graag werkelijkheid maakt. Dingen die je graag nog wilt doen en dingen die je graag nog wilt kopen. Ik dagdroom graag over dagjes uit, weekendjes weg, mooie vakanties die ik graag nog zou willen doen. Over mooie spullen die ik graag zou willen kopen of gebeurtenissen waarvan ik hoop dat ze ooit gaan gebeuren. Als er tijd voor is of ik er tijd voor kan maken dan dagdroom ik graag. En zo heel af en toe worden enkele dagdromen werkelijkheid van mij. Zo heb ik na 30 jaar eindelijk mijn eigen appartementje gekregen die ik kan inrichten zoals ik zelf wil. Ook heb ik op mijn 29 ste eindelijk een rijbewijs gehaald en mijn eigen brommobiel. In 2016 ben ik naar Disneyworld Florida Amerika en seaworld Amerika geweest. En in 2019 heb ik mijn eigen hondje gekocht. 

Ik vind dagdromen mooi, fijn en leuk en ik ben pas 30 jaar dus er is en blijft voor mij genoeg om over te dagdromen en te wensen. Zoals een goede vriend, meer tijd voor mijn hobby’s en meer bekendheid met mijn fotografie en heel misschien ooit een andere (betaalde) baan. Ik hoop voor je dat je veel en vaak mooie dromen en dagdromen hebt en zo min mogelijk nachtmerries nare en rare dromen. 

1 reactie op “Dromen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *