Openheid met autisme

‘ Hoe meer openheid we met elkaar creëren hoe meer begrip en respect we voor elkaar krijgen. ‘

Ik wil open zijn over wie ik ben, hoe ik ben en wat ik meemaak en voel.

Ik was vroeger heel erg verlegen en introvert omdat ik niet wist hoe ik op een goede manier contact en vrienden kon maken. Daardoor was ik veel alleen en verdrietig. Later kreeg ik één echte best friend. Ik merkte hoe fijn het was om mijn gevoelens en gedachtes te delen. Ook heb ik in het verleden vele misverstanden gehad door niet open te zijn naar bijvoorbeeld stagebegeleiders en leerkrachten. Hierdoor ik heb gemerkt dat je beter open en eerlijk kan zijn naar mensen om later problemen en misverstanden te voorkomen. 

Nu ik meer open meer open ben merk ik dat ik een fijne werkplek heb, ik makkelijk contact maak met leeftijdsgenoten en merk ik ook gelijk wie goed bij me past en wie niet. Ook voel ik mij zelf beter omdat ik meer mijn gevoelens en gedachtes kan uiten in plaats van alles altijd op te kroppen en uiteindelijk in huilen uit te barsten of heel boos te worden.

Ik wil door hier bij #ikbenOpen mijn verhalen te delen anderen inspireren en motiveren om ook open te worden over wie ze zijn, wat ze voelen en wat ze meemaken. Ten slotte is niemand perfect en iedereen heeft zijn eigen rugzakje met wat hij of zij heeft meegemaakt. 


Hoe meer openheid we met elkaar creëren hoe meer begrip en respect we voor elkaar krijgen. Mijn beperking is een lichte vorm van autisme en daar ga ik hier bij #ikbenopen ook heel open over zijn. Jullie zullen veel lezen over mijn leven met autisme. Zowel over mijn verleden als het heden. Hopelijk kan ik het nog heel lang doen en lezen jullie daardoor ook over wat nu nog mijn toekomst is. Bedankt voor het lezen, en ik zou het leuk vinden als je me blijft volgen! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs van deze auteur

Stil Verdriet

‘ook al had ik zo ontzettend veel verdriet,  ik bleef maar voelen dat mijn verdriet er niet mocht zijn.’ De Dood. Een onderwerp wat moeilijk bespreekbaar is. Iets wat me van kinds af aan al bezig hield. Avonden lang waarin ik weer huilend naar beneden kwam. Bang voor het onbekende.

Meer lezen »

Emoties

‘ik merkte dat ik na elke teleurstelling steeds somberder werd. ‘ Ik heb autisme en dan vooral op het sociale en emotionele gebied. Voor zover ik me kan herinneren weet ik dat ik heel emotioneel was. Mijn gevoelens en emoties gingen vaak met hele hoge pieken: heel erg blij, vrolijk

Meer lezen »

Gepest

‘Pesten is iets wat mij voor de rest van mijn leven heeft beïnvloed. Mijn zelfvertrouwen, mijn zelfbeeld, mijn vertrouwen in andere mensen’ Op de basisschool had ik geen echte vrienden. Omdat ik daardoor vaak alleen was, was het makkelijk om mij te pesten. Het begon met wat voor hen grapjes

Meer lezen »

stage en werk

Larisse verteld in deze column hoe het is om met een beperking aan stage en werkplekken te komen.

Meer lezen »