Openheid met autisme

‘ Hoe meer openheid we met elkaar creëren hoe meer begrip en respect we voor elkaar krijgen. ‘

Ik wil open zijn over wie ik ben, hoe ik ben en wat ik meemaak en voel.

Ik was vroeger heel erg verlegen en introvert omdat ik niet wist hoe ik op een goede manier contact en vrienden kon maken. Daardoor was ik veel alleen en verdrietig. Later kreeg ik één echte best friend. Ik merkte hoe fijn het was om mijn gevoelens en gedachtes te delen. Ook heb ik in het verleden vele misverstanden gehad door niet open te zijn naar bijvoorbeeld stagebegeleiders en leerkrachten. Hierdoor ik heb gemerkt dat je beter open en eerlijk kan zijn naar mensen om later problemen en misverstanden te voorkomen. 

Nu ik meer open meer open ben merk ik dat ik een fijne werkplek heb, ik makkelijk contact maak met leeftijdsgenoten en merk ik ook gelijk wie goed bij me past en wie niet. Ook voel ik mij zelf beter omdat ik meer mijn gevoelens en gedachtes kan uiten in plaats van alles altijd op te kroppen en uiteindelijk in huilen uit te barsten of heel boos te worden.

Ik wil door hier bij #ikbenOpen mijn verhalen te delen anderen inspireren en motiveren om ook open te worden over wie ze zijn, wat ze voelen en wat ze meemaken. Ten slotte is niemand perfect en iedereen heeft zijn eigen rugzakje met wat hij of zij heeft meegemaakt. 


Hoe meer openheid we met elkaar creëren hoe meer begrip en respect we voor elkaar krijgen. Mijn beperking is een lichte vorm van autisme en daar ga ik hier bij #ikbenopen ook heel open over zijn. Jullie zullen veel lezen over mijn leven met autisme. Zowel over mijn verleden als het heden. Hopelijk kan ik het nog heel lang doen en lezen jullie daardoor ook over wat nu nog mijn toekomst is. Bedankt voor het lezen, en ik zou het leuk vinden als je me blijft volgen! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer blogs van deze auteur

Wonen met begeleiding

“Ik heb een vorm van autisme waardoor het voor mij lastiger is om nieuwe vaardigheden, gewoontes en routines te leren.” Ik heb een vorm van autisme waardoor het voor mij lastiger is om nieuwe vaardigheden, gewoontes en routines te leren. Daarbij is mijn moeder altijd overbeschermend geweest en mijn vader

Meer lezen »

De 2e wereldoorlog

‘Wij zouden het in deze tijd niet kunnen voorstellen hoe het is om in die angst te leven. Noch kunnen wij ons voorstellen hoe erg het was wat er in de kampen allemaal gebeurde.’ De vader en moeder van mijn oma waren ook Joods. Haar vader heeft geprobeerd vooruit te

Meer lezen »

In memoriam Ernst Verduin

‘Veel mensen hebben zware levenslange trauma’s overgehouden aan wat ze allemaal hebben mee gemaakt in de 2de wereldoorlog’ Ernst Verduin was een familielid van mij. Hij is overleden op 10-12-2021 op 94 jarige leeftijd. Hij is overleden aan een combinatie van longontsteking en corona. Ernst was 1 van de familieleden

Meer lezen »

Dromen

‘ik dagdroom graag over dagjes weg, weekendjes weg, mooie vakanties die ik graag nog zou willen maken.’ Dromen zijn er op verschillende manieren. Je kunt dromen tijdens het slapen, dat doe je niet bewust. Ze zeggen dat je dan verwerkt wat je heb mee gemaakt. Sommige zeggen dat je iets

Meer lezen »

begeleide reizen

‘Doordat andere reizigers zware beperkingen hadden, had ik ook weinig sociaal contact met de rest van de groep.’ In het verleden heb ik een begeleide reis gedaan voor mensen met een beperking in Nederland met als dagjes uit veel pretparken en een enkele dierentuin. De uitjes waren leuk maar helaas

Meer lezen »

Emoties

‘ik merkte dat ik na elke teleurstelling steeds somberder werd. ‘ Ik heb autisme en dan vooral op het sociale en emotionele gebied. Voor zover ik me kan herinneren weet ik dat ik heel emotioneel was. Mijn gevoelens en emoties gingen vaak met hele hoge pieken: heel erg blij, vrolijk

Meer lezen »