Lieve Leonie

Amsterdam, 8 november 2021

Lieve Leonie,


Een maand geleden zaten we midden in de Awarenessweek. Bijna 300 mensen deelden een imperfecte cirkel op social media. De campagne waar #IkbenOpen een aantal jaren geleden mee begon. Een fenomeen waar veel mensen tegenwoordig bekend mee zijn. Simpelweg omdat jij ooit op dit idee kwam!

Een maand geleden appten we elkaar hoe moe we waren. Als initiatiefnemer en projectmedewerker van #IkbenOpen is de Awarenessweek voor jou misschien wel de drukste tijd van het jaar. Ook bij mij kwamen de aanvragen binnen. Ik ontwikkelde nieuwe podcastafleveringen voor de Hersenstichting en liep het Rondje Mentaal Gezond – dat ik een half jaar geleden voor Thrive Amsterdam ontwierp – samen met Amsterdammers die daar behoefte aan hadden. Daarnaast deelden ook wij ervaringen over de hashtag #IkbenOpen. Al met al een belangrijke, maar ook enerverende week.

Een maand geleden appte ik je hoe paradoxaal de Awareness week eigenlijk voor ons is. We waren allebei uitgeput omdat we ons inzetten voor mentale gezondheid. En hoe graag we dat ook doen, al die prikkels hebben niet alleen een positief effect. Toen jij liet weten je in die paradox te herkennen, kreeg ik ineens een idee. ‘Laten we columns in de vorm van brieven naar elkaar schrijven. Wie weet herkennen anderen zich ook in onze ervaringen,’ appte ik. Je reageerde enthousiast!

Een week geleden zaten we te lunchen in een buurtcafé Amsterdam-Osdorp. Ik was voorzichtig om het idee nog een keer voor te leggen, want ik wil geen druk bij je opvoeren. Toen het toch ter sprake kwam, vertelde je dat er een vuurtje ging branden. Als we iets gemeen hebben dan is het dat we openheid graag combineren met creativiteit. We spraken af dat ik een voorzet zou geven.

Nu schrijf ik de eerste brief. Dit is het eerste experiment dat we samen aangaan. Ik hoop dat we bij brief 100 veel herkenning in elkaar vonden, getwijfeld hebben of we een ervaring zouden delen, maar toch besloten het op te schrijven, zo af en toe een discussie gevoerd hebben omdat we het niet volledig met elkaar eens zijn, maar vooral elkaar hebben kunnen steunen omdat we open durfden zijn. Vermoedelijk zitten we bij brief 100 naast elkaar in een theaterzaal, vertellen we hoe trots we op elkaar zijn en hebben we van alles aan te merken op onze eigen brieven. Ik verheug me er nu al op!

Liefs,
Annemiek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer blogs van deze auteur

Lieve Annemiek

Vlaardingen, 25 mei 2022 Lieve Annemiek, Op dit moment vlieg ik ergens boven Berlijn terug naar Amsterdam. Een geweldig moment om brievenpost naar je te schrijven. De afgelopen dagen was ik voor een studiereis in Litouwen en wat heb ik een bijzonder, fijne tijd gehad. Ik heb mensen ontmoet uit

Meer lezen »

Lieve annemiek

Vlaardingen, 27 april 2022 Lieve Annemiek, Wat leuk om een brief vanuit Bodegraven te ontvangen. Dat is om de hoek van mijn oude woonplaats Zegveld. Was je toevallig in het Evertshuis? Ondertussen hebben we elkaar ontmoet in theater aan de Schie in Schiedam of eigenlijk het Wennekerpand. Denk je netjes

Meer lezen »

Lieve Annemiek

Vlaardingen, 22 maart 2022 Lieve Annemiek, Wat heerlijk om je brief te lezen en dat je eindelijk na een aantal dagen quarantaine weer naar buiten mag. Dan is de zon toch gewoon een heerlijk cadeautje? Heb jij dat ook dat de zon echt een medicijn is tegen sombere dagen? Alles

Meer lezen »

Lieve Annemiek

Vlaardingen, 21 februari Gelukkig is het alweer even geleden dat de hoorzitting van het UWV plaatsvond. Wat was ik zenuwachtig. Een paar minuten voor aanvang zat ik huilend van de stress en spanning achter mijn computer. Het hielp dat Nick en mijn Jurist bij het gesprek aanwezig mochten zijn. Volgens

Meer lezen »

Lieve Annemiek

Vlaardingen, 28 januari 2022 Wat fijn om te lezen dat het weer beter met je gaat. Als je het beeld van jouw gesprek met de psychiater schetst dan zie ik dat helemaal voor me. De tweestrijd in je hoofd kan ik me ook heel goed voorstellen. Hoe kan het toch

Meer lezen »

Lieve Leonie

Amsterdam, 16 januari 2022 het is precies een maand geleden dat ik mijn vorige brief schreef en ik voel me gelukkig stukken beter. Gek genoeg brengt ook dat schuldgevoelens met zich mee. Hebben de mensen om mij heen zich misschien wel voor niets zorgen gemaakt? Zo ja, dan voel ik

Meer lezen »