begeleide reizen

‘Doordat andere reizigers zware beperkingen hadden, had ik ook weinig sociaal contact met de rest van de groep.’

In het verleden heb ik een begeleide reis gedaan voor mensen met een beperking in Nederland met als dagjes uit veel pretparken en een enkele dierentuin. De uitjes waren leuk maar helaas wel vaak halve dagen, omdat de mede reizigers bijna allemaal behoorlijk zware beperkingen hadden en daardoor het blijkbaar hard nodig hadden om op vaste tijden te ontbijten, lunchen en dineren. Doordat andere reizigers zware beperkingen hadden, had ik ook weinig sociaal contact met de rest van de groep.

Een aantal jaar na de begeleide reis in Nederland heb ik een begeleide reis gedaan naar Frankrijk met de bedoeling dat we 5 dagen Disneyland Parijs zouden doen. Helaas werden ook dat halve dagen, omdat de mede reizigers of wilden uitslapen of op tijd wilden dineren. Verder was het een last minute geboekte reis en dat was in alles te merken. Het was geboekt op de nationale feestdag van Frankrijk, 14 juli, dus niets was open en we moesten het overgebleven eten van de heenreis op eten als diner. We moesten de eerste dag nog speciale pasjes regelen voor mensen met een beperking en de helft van de tickets bleken al gebruikt te zijn. De groepsleiding sprak geen woord Frans en gebrekkig Engels. We zijn zelfs iemand een keer vergeten die achterbleef in het park toen de groep al naar de auto terug liep. Ik heb van pure ellende lopen huilen. Na deze reis heb ik jaren lang geen begeleide reis meer durven boeken.

In 2020 wou ik het eindelijk weer proberen na veel zoeken en veel reviews te hebben gelezen. Uiteraard gezocht naar de positieve hiervan. Toen kwam corona en durfden mensen geen reis meer te boeken werd mijn reis tot 2 keer toe geannuleerd door te weinig animo. Uiteindelijk had ik een mooie reis gevonden die al bijna helemaal vol zat en dus zeker door zou gaan als het veilig was. Na veel bellen, veel regelen en veel onzekerheid was het dan eindelijk zover in September 2021 en ben ik met een begeleide reis naar Spanje, Mallorca gegaan. Het hotel was goed, het eten lekker en de uitjes waren erg mooi. Er waren lieve mannen die goed voor me zorgden (op een vaderlijke manier) en ik heb veel mooie dingen gezien. Ik ben zo blij dat ik dit jaar deze reis heb gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer blogs van deze auteur

Stil Verdriet

‘ook al had ik zo ontzettend veel verdriet,  ik bleef maar voelen dat mijn verdriet er niet mocht zijn.’ De Dood. Een onderwerp wat moeilijk bespreekbaar is. Iets wat me van kinds af aan al bezig hield. Avonden lang waarin ik weer huilend naar beneden kwam. Bang voor het onbekende.

Meer lezen »

Dromen

‘ik dagdroom graag over dagjes weg, weekendjes weg, mooie vakanties die ik graag nog zou willen maken.’ Dromen zijn er op verschillende manieren. Je kunt dromen tijdens het slapen, dat doe je niet bewust. Ze zeggen dat je dan verwerkt wat je heb mee gemaakt. Sommige zeggen dat je iets

Meer lezen »

Emoties

‘ik merkte dat ik na elke teleurstelling steeds somberder werd. ‘ Ik heb autisme en dan vooral op het sociale en emotionele gebied. Voor zover ik me kan herinneren weet ik dat ik heel emotioneel was. Mijn gevoelens en emoties gingen vaak met hele hoge pieken: heel erg blij, vrolijk

Meer lezen »

Gepest

‘Pesten is iets wat mij voor de rest van mijn leven heeft beïnvloed. Mijn zelfvertrouwen, mijn zelfbeeld, mijn vertrouwen in andere mensen’ Op de basisschool had ik geen echte vrienden. Omdat ik daardoor vaak alleen was, was het makkelijk om mij te pesten. Het begon met wat voor hen grapjes

Meer lezen »