begeleide reizen

‘Doordat andere reizigers zware beperkingen hadden, had ik ook weinig sociaal contact met de rest van de groep.’

In het verleden heb ik een begeleide reis gedaan voor mensen met een beperking in Nederland met als dagjes uit veel pretparken en een enkele dierentuin. De uitjes waren leuk maar helaas wel vaak halve dagen, omdat de mede reizigers bijna allemaal behoorlijk zware beperkingen hadden en daardoor het blijkbaar hard nodig hadden om op vaste tijden te ontbijten, lunchen en dineren. Doordat andere reizigers zware beperkingen hadden, had ik ook weinig sociaal contact met de rest van de groep.

Een aantal jaar na de begeleide reis in Nederland heb ik een begeleide reis gedaan naar Frankrijk met de bedoeling dat we 5 dagen Disneyland Parijs zouden doen. Helaas werden ook dat halve dagen, omdat de mede reizigers of wilden uitslapen of op tijd wilden dineren. Verder was het een last minute geboekte reis en dat was in alles te merken. Het was geboekt op de nationale feestdag van Frankrijk, 14 juli, dus niets was open en we moesten het overgebleven eten van de heenreis op eten als diner. We moesten de eerste dag nog speciale pasjes regelen voor mensen met een beperking en de helft van de tickets bleken al gebruikt te zijn. De groepsleiding sprak geen woord Frans en gebrekkig Engels. We zijn zelfs iemand een keer vergeten die achterbleef in het park toen de groep al naar de auto terug liep. Ik heb van pure ellende lopen huilen. Na deze reis heb ik jaren lang geen begeleide reis meer durven boeken.

In 2020 wou ik het eindelijk weer proberen na veel zoeken en veel reviews te hebben gelezen. Uiteraard gezocht naar de positieve hiervan. Toen kwam corona en durfden mensen geen reis meer te boeken werd mijn reis tot 2 keer toe geannuleerd door te weinig animo. Uiteindelijk had ik een mooie reis gevonden die al bijna helemaal vol zat en dus zeker door zou gaan als het veilig was. Na veel bellen, veel regelen en veel onzekerheid was het dan eindelijk zover in September 2021 en ben ik met een begeleide reis naar Spanje, Mallorca gegaan. Het hotel was goed, het eten lekker en de uitjes waren erg mooi. Er waren lieve mannen die goed voor me zorgden (op een vaderlijke manier) en ik heb veel mooie dingen gezien. Ik ben zo blij dat ik dit jaar deze reis heb gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *