Ambassadeurs

Op social media wordt steeds vaker gesproken over mentale gezondheid. Een belangrijke ontwikkeling waar ervaringsdeskundige een belangrijke rol in spelen. Omdat wij dezelfde ambitie delen werken wij graag samen met social media ambassadeurs. Dit is een netwerk waarbij we samenwerken om openheid over psychische klachten te normaliseren.

Samen delen en creëren we content en helpen elkaar in onze ambitie door samen het draagvlak op social media te vergroten.  Bekijk live sessies, praat mee tijdens een clubhousesessie en lees online artikelen.

Ben jij actief op social media en heb jij interesse om social media ambassadeur van #ikbenOpen te worden? Wij ontvangen graag jouw aanmelding en wie weet ben jij binnenkort social media ambassadeur van #ikbenOpen. 

Jairzinho

Mijn naam is Jairzinho. Al vanaf jonge leeftijd speelt mentale gezondheid een rol in mijn leven. Hierover heb ik leren praten en dat kan ik steeds meer als kracht inzetten. Ik ben trots om social media ambassadeur te zijn voor ‘#IkbenOpen.’ Door mijn eigen ervaringen te delen hoop ik jou te mogen inspireren en steunen. Praten helpt en verbind. Laten we samen het taboe op het spreken over mentale gezondheid doorbreken. Leer mij beter kennen via mijn Instagram kanaal.

Shannon

Mijn naam is Shannon, ik ben ervaringsdeskundige in opleiding. Ik ben geboren op 31 maart 1993 en woonachtig in Zuid-Limburg. Ik worstel al voor een lange tijd met mentale problemen. Rond mijn dertiende ontwikkelde ik een eetstoornis, die pas jaren later werd gediagnosticeerd. Na de diagnose volgden heel wat therapieën en opnames. In 2014 ging ik met ontslag uit de eetstoorniskliniek. Dat was mijn laatste opname. Ik volg nu geen therapieën meer, maar besloot mijn eigen therapie te bedenken: ik schreef een boek over mijn leven met een eetstoornis: ‘Mijn Eetstoornis en Ik’. Meer weten? Bekijk mijn website of volg mij via Instagram

Manèl

Hi, mijn naam is Manèl, 28 jaar oud en mama van dochtertje Lynn. Sinds mijn 12e kamp ik met eetstoornissen, depressieve periodes en ptss klachten. Na een lang traject binnen de GGZ werd er op mijn 25e een Autisme Spectrum Stoornis gediagnosticeerd. Deze diagnose zorgde uiteindelijk voor heel veel rust en duidelijkheid. Hoe verloren ik mij altijd voelde in deze wereld, zo duidelijk weet ik nu waar mijn krachten liggen en hoe ik mijn leven zo kan indelen zodat ik er het optimale uit kan halen. Hoe mijn leven er met autisme uit ziet kan je volgen op mijn Instagram.

Sophie

Hoi! Mijn naam is Sophie. Ik ben psycholoog, en daarnaast ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen en PTSS. Vanuit eigen ervaring heb ik gemerkt dat behandelingen beter aanslaan, als je merkt dat een behandelaar écht begrijpt wat je doormaakt. Daarom heb ik besloten open te zijn over mijn eigen ervaringen in de strijd tegen anorexia, de opleiding van mijn hulphond Pippa, en de struggles waar je als mens tijdens je herstel en in het dagelijks leven tegenaan loopt. Ik geloof in positiviteit, wetenschap én herstel, en ik hoop dat ik met mijn verhaal mensen kan motiveren en steunen. Wil jij mij beter leren kennen?  Neem een kijkje op mijn website of volg mij op Instagram.

Linda

Hi! Mijn naam is Linda, ik ben 32 jaar en ik ben gediagnosticeerd met een sociale angststoornis. Toen ik uitviel en in de ziektewet terecht kwam, begon ik een Instagram account waar ik foto’s van mijn interieur deelde. Het hielp me om dagelijks een taakje te hebben en een doel te bereiken. Steeds vaker werd ik persoonlijk in mijn posts en langzaam is mijn account uitgegroeid naar een account over mentale gezondheid, specifiek gericht op sociale angst. Daar kwam ook een nieuwe naam bij @RAARsociaal, een naam waar ik echt ongelofelijk trots op ben! Als afgestudeerd maatschappelijk werker en coach heb ik altijd affiniteit met mentale gezondheid gehad. Nu ik zelf uitgevallen ben merk ik dat ik steeds meer mijn doel gevonden heb. Delen over mentale gezondheid en met mijn open verhaal andere mensen ook verder helpen. Wil je meer weten over wie ik ben? Volg me dan zeker op Instagram, want daar deel ik ook veel persoonlijke dingetjes, bijvoorbeeld in mijn stories. Naast mijn Instagramaccount heb ik ook een blog, www.raarsociaal.nl, waar ik meer uitgebreide artikelen deel over sociale angst en mentale gezondheid. En een besloten Facebookgroep voor lotgenoten!

Myrthe

Mijn naam is Myrthe (1988) en ik woon in Breda. Begin 2019 hoorde ik dat mijn vader ernstig en ongeneeslijk ziek was: hij had nog ‘maanden’ te leven. Intussen zat ik midden in een zware burn-out. Werken aan mijn herstel en re-integreren op mijn werk was al pittig, maar de ziekte en aanstaande dood van mijn vader maakte alles natuurlijk nog veel complexer én heftiger. Hoe neem je afscheid? Hoe zorg je voor jezelf in de eerste rouwperiode? En hoe leef je verder na de dood van een naaste?
 
Om bewust ruimte te maken voor mijn rouw, startte ik good mourning, een platform over rouw in de breedste zin van het woord. Over verlies en verdriet, over afscheid en opnieuw beginnen. Over rouwen om je dode cavia, een verbroken relatie, een ontslag, om je oude ik of dus over je overleden vader. Over voorrouw (rouwen terwijl je dierbare er nog gewoon is) en over het re-integreren van rouw in je leven. Neem een kijkje op mijn website of volg mij op Instagram