Angst voor het onbekende

Ook met dagjes uit kom ik angst voor het onbekende vaak tegen.

Door mijn autisme vind ik het enorm spannend om dingen te doen die ik nog nooit eerder heb gedaan. Zo vind ik het spannend om met organisaties op vakantie te gaan waar ik nog nooit eerder mee op reis ben gegaan. Omdat ik niet weet wat voor mensen er mee gaan op reis en hoe de begeleiding omgaat met mij en de anderen. Door de minder positieve ervaringen die ik had in het verleden ben ik al snel bang dat het allemaal tegenvalt. Een land en of plaats waar ik nog nooit eerder naar toe ben geweest doe ik altijd eerst research naar. Ik kijk naar de ervaringen van anderen over een hotel, ik kijk wat er allemaal is te doen en kijk naar wat ze van plan zijn te gaan doen in die vakantie. Zo bepaal ik of ik die reis wil maken. Dit is voor mij ook een manier om voorpret te hebben. En het is vaak ook de enige manier om zonder mijn vader op vakantie te gaan of een dagje weg te gaan. Ik ben happy single en heb dus geen vriend. Mijn vriendinnen hebben allemaal geen geld of geen tijd om met mij weekendjes weg of vakanties te doen. Dat beperkt ook mijn mogelijkheden voor vakanties. Ik heb alleen een brommobiel als vervoersmiddel dus ver weg kan ik ook niet komen helaas. 

Ook met dagjes uit kom ik angst voor het onbekende vaak tegen. Ik ga graag naar pretparken en daar zie je niet altijd hoe een achtbaan gaat. Zoals bijvoorbeeld de vogelrok in de Efteling die is in het donker en heb ik daardoor heel erg lang niet durven doen. Ook de express in Walibi, wat vroeger de superman was, heb ik lang niet durven doen. En de enige manier om het te ervaren is het doen. En dat is ook mijn manier geweest van de angst voor de achtbaan te overwinnen. Samen met mensen die de achtbaan leuk vinden instappen en doen. En vaak bleek dat ik het alleen maar heel leuk vond en later nog eens wilde doen. Tegenwoordig heb je youtube en mensen die reviews doen over van alles. Zo kan ik dan ook bij de meeste attracties zien of ik het wil proberen of niet. Er blijven achtbanen in het donker die je niet ziet op youtube dus dat zal altijd extra spannend zijn voor mij. Door de vele achtbanen durf ik nu wel steeds meer. Het enige wat ik nog niet doe zijn achtbanen met loopings omdat ik bang ben dat ik daar misselijk uit kom en dat zou de hele dag verpesten.  

Dit jaar ben ik met dezelfde reisorganisatie als vorig jaar op vakantie geweest. Wel weer een nieuwe leidinggevende die ik nog niet kende. De groepsleiding was heel gezellig. Ik ben dit jaar voor het eerst naar Europapark Duitsland geweest voor 2 dagen. Daar weer veel achtbanen gedaan die ik niet kende. Vooraf heb ik wel meerdere keren op youtube de Nederlandse reviews gezien om te weten welke attracties ik echt wou doen en welke ik over zou slaan. Ik heb 2 dagen volop genoten van spanning en adrenaline. Ik ben erg moe na deze reis maar ben heel blij dat ik het heb gedaan en hoe het is gelopen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *