Omgaan met overprikkeling

Ik ben te bewust van de omgeving om mij heen waardoor dit een van de weinige dingen zijn die mij daarbij helpen. 

Voor mijn overprikkeling/adhd gebruik ik medicatie. Het liefst ben ik hier niet afhankelijk van, maar ik merk dat dit mij wel helpt. Sommige van jullie zullen misschien wel geen fan zijn van medicatie of minder prettige ervaringen hebben met het gebruik van medicatie. Dit is natuurlijk per persoon verschillend.

Naast dat ik mijn medicatie inneem op vaste tijden…. althans dat probeer ik, Ik heb nogal een chaotische hoofd… Neem ik ook andere voorzorgsmaatregelen waarmee ik mezelf kan helpen. Wanneer ik buitenshuis ga, zorg ik dat ik altijd mijn koptelefoon bij heb. Als ik mijn koptelefoon op heb, dan zorg ik eigenlijk altijd dat muziek op heb. Het liefste ook zo hard mogelijk. Ja, ik weet het. Dit is niet altijd even veilig, als ik bijvoorbeeld op de fiets zit. Maar het is op zo’n moment vaak kiezen tussen twee kwaden. Dit is voor mij dan de fijnste oplossing. Ik ben te bewust van de omgeving om mij heen waardoor dit een van de weinige dingen zijn die mij daarbij helpen. 

Meestal heb ik ook mijn zonodig medicatie bij, zodat wanneer ik overprikkeld ben en het loopt te hoog op dat ik eventueel die in kan nemen. Mijn noodmedicatie is echt voor nood. Dit probeer ik dan ook zo te houden. 

Wanneer ik merk dat ik een ruimte of omgeving te overprikkeld vind, zorg ik dat ik naar een rustigere ruimte kan. Vaak helpt het mij om dan ook met iemand erover te praten of met iemand te bellen hierover. Wanneer ik weer tot mezelf ben gekomen, kan ik er weer heel even tegenaan.

Naar buiten gaan in mijn eentje is af en toe door alle prikkels wel een enorme obstakel. Hier kijk ik dan ook regelmatig tegen op. Zeker wanneer ik al last heb van stress en alle prikkels. Dit zorgt er dan voor dat alles nog harder aankomt. Hier hou ik dan ook rekening mee, en geef ik dit eventueel aan bij iemand of bij diegene waar ik op dat moment ben. 
Wil je met mij hierover in gesprek? Dan sta ik hier voor open! Je kan me altijd een mail sturen naar sherlienne@ikbenopen.nu . Voel je niet beschaamd om hierover een mail te sturen. Je kan met alles bij me terecht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *