Mariëlle (the greenguide) koos voor bewust leven

‘Ik vind het belangrijk om te laten zien dat mentale gezondheid een groot aspect is van algehele gezondheid’

Mijn online avontuur begon ruim 7 jaar geleden toen ik besloot een beauty blog te starten. Ik was veel met make-up bezig en wilde altijd meer producten. Al vrij snel leerde ik over dierproeven – waar ik als dierenvriend niet achter sta – en besloot ik bewust te kiezen voor dierproefvrije merken. 

En zo kwam ik vanzelf uit op natuurlijke ingrediënten, duurzaamheid, veganisme en minimalisme. Dit alles noem ik bewust leven van buiten: wat je doet en welke invloed dat heeft op anderen (mens & dier) en op de aarde. Door die switch veranderde ik mijn blognaam naar The Green Guide.

Qua gezondheid was ik ook wel bezig met bewust leven van binnen: me fit voelen in mijn vel met gezond eten en bewegen. Maar ik had vrijwel geen idee van mentale gezondheid. Tot ik op mezelf woonde, meer tijd en ruimte voor mezelf had en wat zelfhulpboeken begon te lezen.

Daardoor werd ik me steeds bewuster van wie ik was geworden en waarom ik deed wat ik deed. Vele puzzelstukjes vielen op zijn plek. Het besef kwam hard aan, ik voelde me depressief. Hiervoor zocht ik hulp bij de praktijkondersteuner, maar zij kon weinig voor me doen omdat ik al zo bewust leefde.

Omdat ik altijd best wel kon stressen, daar fysieke klachten van kreeg en gevoelig ben, was ik namelijk al bekend met mindfulness. Ik besloot nog verder in psychologie, mindset, zelfliefde en spiritualiteit te duiken. Er ging echt een wereld voor me open, ik vond het allemaal zo interessant!

Na ruim een halfjaar voelde ik me weer een stuk beter en besloot ik met The Green Guide hier aandacht aan te gaan besteden. Ik merkte namelijk dat toen ik open was over mijn binnenwereld, anderen dat ook werden. En wat bleek: iedereen heeft struggles. 

Dat kan door allerlei redenen komen, ieder heeft zijn eigen pad. Denk aan opvoeding, vervelende ervaringen, maar ook de maatschappij waar we in leven. Alles moet sneller en beter. Veel mensen hebben het gevoel geleefd te worden en ontspanning kan voelen alsof je niet goed genoeg doet.

Ik ben in de afgelopen 7 jaar van buiten naar binnen gekeerd, en vervolgens weer naar buiten toe met wat ik heb geleerd. Ik vind het belangrijk om te laten zien dat mentale gezondheid een groot aspect is van algehele gezondheid en dat het mentale en fysieke impact heeft op elkaar. 

Maar ook dat het spirituele aspect erbij hoort. Ik geloof dat bewust leven, met o.a. meer aandacht voor je binnenwereld, meer tijd voor jezelf en meer in het nu leren zijn helpt om (mentaal) gezond te blijven. Ik spreek het liefst van holistische gezondheid, waarbij alle aspecten meegenomen worden.

Ik vind het super mooi dat er steeds meer bewustzijn komt voor mentale gezondheid, en dat steeds meer mensen bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling. Hier ondersteun ik nu voornamelijk jonge vrouwen mee als healer & bewustzijnscoach. Voor inspiratie kun je me volgen op Instagram!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer blogs van deze auteur

Lieve Leonie

Bodegraven, 16 april 2022 Lieve Leonie, Vandaag geen brief uit Amsterdam, maar uit Bodegraven. Ik zit in de kleedkamer en de voorstelling ‘In het licht’ is net begonnen. We zijn alweer over de helft met de tour. Wat gaat de tijd snel! Aanstaande woensdag kom je kijken. Ik heb veel

Meer lezen »

Lieve Leonie

Amsterdam, 11 maart 2022 Lieve Leonie, Ik zit in het zonnetje op het bankje voor mijn huis. Na vijf dagen corona gehad te hebben, mag ik uit quarantaine en alsof de dag nog niet fijn genoeg is lees ik net dat je de hoorzitting gewonnen hebt! Wat ben ik blij

Meer lezen »

Het leven is perfect!

‘Als jonge jongen was het overleven tussen m’n altijd ruzie makende ouders.‘ Overtuigingen in m’n hoofd begonnen te veranderen toen het grote uitzoomen begon. Als jonge jongen was het overleven tussen m’n altijd ruzie makende ouders. Met de mantel der liefde werden de ruzies onder de pet gehouden, dat er

Meer lezen »

Lieve Leonie

Amsterdam, 14 februari 2022 Lieve Leonie, Het is vandaag precies een week na de hoorzitting. Hoe voel jij je nu? Ik had je even willen bellen, maar vanwege drukte heb ik je alleen geappt. Had je het fijn gevonden of kreeg je al zoveel berichtjes dat je vooral rust nodig

Meer lezen »

Wanneer het schoolsysteem faalt

‘we hebben een gesprek gehad met de leerplicht Ambtenaar. die wou ons helpen, was erg aardig, maar verder gebeurde er niks’  Ik ben 14 en moet opstaan, want ik moet weer naar school, maar ik kan niet opstaan, alles voelt als lood, praten gaat al lastig. Met moeite zeg ik

Meer lezen »