Rijbewijs

 ‘Ik zou het fijn vinden als ik wat zelfstandiger, mobieler en minder afhankelijk zou kunnen zijn. ‘

Toen ik tussen de 24 en 26 jaar was, in Zwolle woonde en niet veel te doen had naast huishouden, besloot ik dat ik wou proberen om mijn rijbewijs te gaan halen. Ik heb eerst een heel tijdje mijn theorieboek geleerd en online geoefend met examens. Bij het eerste theorie examen heb ik helaas 1 foutje te veel gemaakt. En bij mijn 2de theorie examen helaas 3 foutjes te veel. Maar 3 maal was scheepsrecht want voor het 3de theorie examen ben ik wel geslaagd.

Toen kon ik praktijk lessen gaan volgen. Eerst in een schakelauto 30 rijlessen gehad waarbij de instructeur het schakelwerk deed, zodat ik me op de weg kon concentreren. Daarna heb ik besloten dat een automaat auto beter was en ben ik naar een andere rijschool gegaan met een automaat auto. 30 rijlessen gehad en toen zei de instructeur: je zit op de helft van wat je moet kunnen. Of je gaat nog meer rijlessen nemen en dan haal je het misschien of je laat je ongeschikt verklaren en dan kan je een taxi pasje aanvragen. Ik heb voor het laatste gekozen omdat ik al 2500 euro aan het halen van het rijbewijs had uitgegeven.

Daarna heb ik gelukkig later gebruik kunnen maken van de wmo deel taxi en valys deel taxi.

Nu ben ik 29 jaar en heb ik sinds 1.5 jaar een hondje. Ik zou het fijn vinden als ik wat zelfstandiger, mobieler en minder afhankelijk zou kunnen zijn van anderen met vervoer. Met ov kom ik niet overal en zeker niet met mijn hondje. En mijn hondje mag alleen in een reisbench in de taxi. Daar word zij zo gestrest van dat ze misselijk wordt en overgeeft.

Daarom heb ik sinds eind 2020 besloten om voor een brommobiel rijbewijs te gaan. Ik ben sinds eind 2020 gaan leren en oefenen voor theorie examen en na 5 keer uitstellen door corona heb ik eind mei 2021 mijn theorie examen in 1 keer gehaald. En ben ik sinds eind 2020 bezig met praktijklessen in de brommobiel en op 22 juni 2021 ben ik geslaagd voor mijn brommobiel praktijkexamen. Voor de noodstop en uitwijk ben ik in 1 keer geslaagd. Voor recht achteruit rijden, de stop in de bocht en vooruit vak inparkeren ben ik in de 2e poging geslaagd. Alleen het achteruit file parkeren is me niet gelukt. Nu nog rijervaring op doen in mijn brommobiel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer blogs van deze auteur

Wonen met begeleiding

“Ik heb een vorm van autisme waardoor het voor mij lastiger is om nieuwe vaardigheden, gewoontes en routines te leren.” Ik heb een vorm van autisme waardoor het voor mij lastiger is om nieuwe vaardigheden, gewoontes en routines te leren. Daarbij is mijn moeder altijd overbeschermend geweest en mijn vader

Meer lezen »

De 2e wereldoorlog

‘Wij zouden het in deze tijd niet kunnen voorstellen hoe het is om in die angst te leven. Noch kunnen wij ons voorstellen hoe erg het was wat er in de kampen allemaal gebeurde.’ De vader en moeder van mijn oma waren ook Joods. Haar vader heeft geprobeerd vooruit te

Meer lezen »

In memoriam Ernst Verduin

‘Veel mensen hebben zware levenslange trauma’s overgehouden aan wat ze allemaal hebben mee gemaakt in de 2de wereldoorlog’ Ernst Verduin was een familielid van mij. Hij is overleden op 10-12-2021 op 94 jarige leeftijd. Hij is overleden aan een combinatie van longontsteking en corona. Ernst was 1 van de familieleden

Meer lezen »

Dromen

‘ik dagdroom graag over dagjes weg, weekendjes weg, mooie vakanties die ik graag nog zou willen maken.’ Dromen zijn er op verschillende manieren. Je kunt dromen tijdens het slapen, dat doe je niet bewust. Ze zeggen dat je dan verwerkt wat je heb mee gemaakt. Sommige zeggen dat je iets

Meer lezen »

begeleide reizen

‘Doordat andere reizigers zware beperkingen hadden, had ik ook weinig sociaal contact met de rest van de groep.’ In het verleden heb ik een begeleide reis gedaan voor mensen met een beperking in Nederland met als dagjes uit veel pretparken en een enkele dierentuin. De uitjes waren leuk maar helaas

Meer lezen »

Emoties

‘ik merkte dat ik na elke teleurstelling steeds somberder werd. ‘ Ik heb autisme en dan vooral op het sociale en emotionele gebied. Voor zover ik me kan herinneren weet ik dat ik heel emotioneel was. Mijn gevoelens en emoties gingen vaak met hele hoge pieken: heel erg blij, vrolijk

Meer lezen »