Stralende woorden door donkere tijden

   ‘ Als ik even in de knoop zat en het licht niet kon zien zocht ik een uitweg in het schrijven.’

Mijn leven is een achtbaan geweest de afgelopen jaren. Ik heb diepe dalen mee gemaakt met mijn anorexia nervosa, posttraumatische stressstoornis, conversie stoornis en autisme. Het leven is complex, maar ik heb ook vele lichtpuntjes in mijn leven mee mogen maken.

 Dat dankzij de beste mensen om mij heen en mijn passie voor schrijven. Als ik even in de knoop zat en het licht niet kon zien zocht ik een uitweg in het schrijven van mijn pijn, verdriet, angst, liefde en hoop door middel van gedichten.

Deze gedichten heb ik gebundeld in een boek “Stralende woorden door een donkere tijd”. Een boek waarin ik mijn kwetsbare kant deel met de buitenwereld. Ook gaat al het geld wat ik verdien met mijn boek naar het goede doel, omdat ik het zo belangrijk vindt dat er goede zorg komt in Nederland voor iedereen die zorg nodig heeft en verdiend. Iedereen die hulp nodig heeft zou dit moeten kunnen krijgen, hoe complex de situatie ook zou zijn. Iedereen is zo waardevol om deze zorg te krijgen. 

In mijn boek zocht ik mijn stralende woorden door een donkere tijd om er zo doorheen te komen. Ik zocht lichtpuntjes, want die zijn er altijd. Hoe donker het ook is, ze zijn er. Iedereen is het leven waard.

Willen leven door de strijd ,maar er is iets van binnen wat mij kapot snijd Vasthoudend aan het geloof, Hoop is wat ik mijzelf beloof  Ik kies dit keer echt voor het leven, Zal het leven mij een kans geven

– Joyce Bloemendaal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer blogs van deze auteur

Lieve Leonie

Bodegraven, 16 april 2022 Lieve Leonie, Vandaag geen brief uit Amsterdam, maar uit Bodegraven. Ik zit in de kleedkamer en de voorstelling ‘In het licht’ is net begonnen. We zijn alweer over de helft met de tour. Wat gaat de tijd snel! Aanstaande woensdag kom je kijken. Ik heb veel

Meer lezen »

Lieve Leonie

Amsterdam, 11 maart 2022 Lieve Leonie, Ik zit in het zonnetje op het bankje voor mijn huis. Na vijf dagen corona gehad te hebben, mag ik uit quarantaine en alsof de dag nog niet fijn genoeg is lees ik net dat je de hoorzitting gewonnen hebt! Wat ben ik blij

Meer lezen »

Het leven is perfect!

‘Als jonge jongen was het overleven tussen m’n altijd ruzie makende ouders.‘ Overtuigingen in m’n hoofd begonnen te veranderen toen het grote uitzoomen begon. Als jonge jongen was het overleven tussen m’n altijd ruzie makende ouders. Met de mantel der liefde werden de ruzies onder de pet gehouden, dat er

Meer lezen »

Lieve Leonie

Amsterdam, 14 februari 2022 Lieve Leonie, Het is vandaag precies een week na de hoorzitting. Hoe voel jij je nu? Ik had je even willen bellen, maar vanwege drukte heb ik je alleen geappt. Had je het fijn gevonden of kreeg je al zoveel berichtjes dat je vooral rust nodig

Meer lezen »

Wanneer het schoolsysteem faalt

‘we hebben een gesprek gehad met de leerplicht Ambtenaar. die wou ons helpen, was erg aardig, maar verder gebeurde er niks’  Ik ben 14 en moet opstaan, want ik moet weer naar school, maar ik kan niet opstaan, alles voelt als lood, praten gaat al lastig. Met moeite zeg ik

Meer lezen »