Columnist Fauzy

ik wil laten zien dat er toch hele mooie dingen kunnen komen uit moeilijke periodes in je leven.

Ik ben Fauzy. 

Ik heb ervoor gekozen om te gaan schrijven omdat ik hoop door zelf op te staan en mijn eigen ervaringen te delen, anderen te motiveren om hetzelfde te doen en een gesprek aan te gaan. Ik zal je eerst kort een kijkje in mijn leven geven. Ik ben mama van een leuke lieve dochter. We wonen al 4,5 jaar met z’n tweetjes, in Brabant. Ik vind het dan ook leuk om veel dingen samen te ondernemen. Om zeven uur ‘s ochtends in de bossen wandelen of een nachtwandeling maken als we beiden niet kunnen slapen. We kunnen knutselen, dansen, met haar speelgoed spelen en lekker actief bezig zijn, maar ook een pyjamadagje of ‘s avonds samen op de bank met lekkers op tafel vinden we heerlijk. 

Als ze er niet is mis ik haar enorm.  In het begin had ik daar dan ook erg veel moeite mee. Hierdoor werd mijn gevoel van eenzaamheid groter dan het al was. Maar na een aantal jaar ben ik gaan kijken wat ik nou zélf leuk vond om te gaan doen, en hoe ik ondanks de leegte die ik voelde, toch die tijd kon invullen met leuke dingen. Zo ben ik begonnen met zangles. Iets wat ik leuk vind om te doen, waar ik mijn emoties in kwijt kan, maar ook veel over mezelf leer. Ik heb in de afgelopen jaren een vast groepje vriendinnen opgebouwd, waar ik graag leuke dingen mee onderneem. Maar ik kan mijn dag ook fijn invullen met creatieve bezigheden, klussen in mijn huisje en series bingen.. Oke, dat laatste lukt niet altijd… stilzitten vind ik soms lastig en ik volg vaak te veel series tegelijk. Ik hou heel erg van de feestdagen en sta er dan ook om bekend dat mijn interieur altijd aan het seizoen gebonden is. Daarnaast zit ik ook bij de oudervereniging, om de feestdagen op school ook meteen maar mee te pakken. Maar heel eerlijk ben ik daar begonnen om wat meer sociale contacten op te bouwen. 

Zoals ik het zelf altijd zeg heb ik een assortiment aan dingen die ik heb meegemaakt waar ik nu iets positiefs uit kan halen.. namelijk anderen helpen.  Je zag het stukje eenzaamheid al even voorbij komen.  Dit is dan ook een van de onderwerpen waar ik in mijn columns over zal schrijven. Een ander onderwerp waar ik me ook voor inzet is huiselijk geweld. Deze liggen mij nauw aan het hart omdat ik het beide ervaren heb en merk dat er nog steeds een heel groot taboe op heerst.Naast dat ik mijn eigen gevoel bespreek, wil ik ook laten zien dat er toch hele mooie dingen kunnen komen uit moeilijke periodes in je leven. 

Ik sta voor openheid, iets wat ik zelf heb moeten leren.  Voel je daarom vrij om vragen te stellen of je eigen ervaring te delen. Je kan er voor kiezen om onder de column een reactie achter te laten, maar je mag ook zeker contact zoeken via mijn mail. 

Ik kijk uit naar de openheid die we samen aangaan. 

Liefs, Fauzy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer blogs van deze auteur

Dun zijn is niet de norm

 ‘als je dun bent, mag je niet zeuren, moet je blij zijn dat je er zo uitziet en gaan andere zichzelf vaak vergelijken met hoe jij eruit ziet…’ Ik kwam pas geleden een video tegen waarin de volgende zin werd gebruikt: ‘ik ben niet dun, maar zit wel lekker in

Meer lezen »

Alleenstaande Ouderschap

‘het loslaten van een gezinsplaatje viel me ontzettend zwaar, het voelde als een grote faal.’ Het alleenstaande ouderschap , ik ben er inmiddels alweer bijna 6 jaar bekend mee. ik denk dat het ouderschap zelf al een mega rollercoaster is, maar ik heb enorme struggles ervaren wat betreft mijn emoties.

Meer lezen »

Nieuwjaarswensen Voor 2022

Lieve lezer,  Ik wil je bedanken voor het lezen van mijn columns en de positieve reacties die ik daarop kreeg het afgelopen jaar! Ik hoop dat 2022 een jaar mag worden waarin je verder groeit, je nieuwe mooie, dierbare herinneringen mag creëren en misschien ook wel een stukje openheid durft

Meer lezen »

Terugblik 2021

‘het afgelopen jaar ben ik veel drempels overgegaan, , en als ik terugkijk ben ik blij dat ik het gedaan heb. Het heeft me heel veel moois gebracht’ Het is alweer December! Wat betekend dat de #ikbenOpen columns 1 jaar bestaan! Ik wil in deze column dan ook terugblikken op

Meer lezen »

kindermishandeling

 ‘Zodra hij thuis kwam, was de spanning direct voelbaar’ Deze week staat in het teken van ‘de week tegen Kindermishandeling’. De afgelopen maanden heb ik geschreven over de huiselijke geweld situatie waar we als gezin zijnde jaren in geleefd hebben. Vandaag sluit ik deze reeks columns af. Dit betekend niet

Meer lezen »

Stil Verdriet

‘ook al had ik zo ontzettend veel verdriet,  ik bleef maar voelen dat mijn verdriet er niet mocht zijn.’ De Dood. Een onderwerp wat moeilijk bespreekbaar is. Iets wat me van kinds af aan al bezig hield. Avonden lang waarin ik weer huilend naar beneden kwam. Bang voor het onbekende.

Meer lezen »